Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Ταλιατελες με ταχινι και τονο

0 σχόλια

Υλικα (2 ατομα)

2 φωλιες ταλιατελες

1 κονσ.τονου σε νερο

2 φετες γαλοπουλα βραστη (ζαμπον)

μισο ματσακι μαιντανο

1 κουτ.σουπας ταχινι

σησαμελαιο

αλατι,βασιλικο ξερο

1 ποτ.νερο

Εκτελεση

Βραζουμε τις ταλιατελες μας.Ψιλοκοβουμε τη γαλοπουλα και τη σωταρουμε στο σησαμελαιο.Προσθετουμε τον τονο αφου τον στραγγισαμε και τσιγαριζουμε μεχρι ο τονος να παρει ενα πιο ανοιχτο χρωμα.Προσθετουμε το βασιλικο.Μετα απο 10 λεπτα περιπου ριχνουμε το νερο και την ταχινι.Αφηνουμε να παρει μερικες βρασεις και ριχνουμε τον ψιλοκομμενο μαιντανο.Ριχνουμε στη συνεχεια τις ταλιατελες μεσα στη σαλτσα.Ανακατευουμε και σερββιρουμε.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Για νοστιμες σαλατες...

0 σχόλια

Υλικα:

3 μερη ελαιολαδο

1 μερος λευκο ξυδι

3 κουτ.σουπας γλυκια soy σως

αλατι,πιπερι,ριγανη

Εκτελεση

Βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα μικρο βαζακι και τα ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Ταιριαζει απολυτα με πρασινες και φρεσκιες σαλατες ροκα,μαρουλι,σπανακι,iceberg κ.α.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Σουπα με φιδε και πατατα

0 σχόλια

Υλικα (2 ατομα)

2 φωλιες φιδε

1 λιτρο νερο

1 πατατα

2 κουτ.σουπας soy sauce

1 κουτ.σουπας ζωμος λαχανικων σκονη

3 κουτ.σουπας quaker

Εκτελεση

Βραζουμε το νερο.Με την πρωτη βραση ριχνουμε το φιδε και το quaker και το αφηνουμε για 5 λεπτα.Κατοπιν ριχνουμε το ζωμο-σκονη και τη soy sauce.Αφηνουμε παλι για μερικα λεπτα να αφομοιωθουν τα υλικα και ριχνουμε τη πατατα.Μολις η πατατα αρχισει να μαλακωνει η σουπα μας ειναι ετοιμη.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

0 σχόλια
2 φιλέτα σολομού (περίπου 200 γραμμάρια το καθένα)
1 κουταλιά του γλυκού νιφάδες πιπεριού (μπούκοβο)
2 κουταλιές του γλυκού σουσάμι
2 κουταλιές του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού ή μηλόξιδο 
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο


Σε ένα μπολ ανακατεύεις αγγούρι, ξίδι, μπούκοβο, σουσάμι και δυόσμο με λίγο αλάτι και πιπέρι.  

2. Ζεσταίνεις ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και στριφογυρίζεις το τηγάνι μέχρι να το καλύψει το λάδι. Προσθέτεις το φιλέτο σολομού, ψήνεις μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά (περίπου 4 λεπτά), αναποδογυρίζεις, χαμηλώνεις τη φωτιά και ψήνεις άλλα 3-4 λεπτά. 

3. Τα βάζεις σε ένα πιάτο και προσθέτεις από πάνω τη σάλτσα αγγουριού.

να ευχαριστησω την επισιμη ιστιοσελιδα του Men's Health!!

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ

0 σχόλια
ΥΛΙΚΑ
2 μερίδες χοιρινό φιλέτο
2 πράσα
2 κυδώνια
Σέλινο χοντροκομμένο
1 κουταλάκι μέλι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα κόλιαντρο
1 πρέζα τριμμένα φύλλα αποξηραμμένου απήγανου
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα γλυκάνισο
½ ποτήτι λευκό κρασί
1 πρέζα τζίντζερ
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο. Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας με το ελειόλαδο και το πράσο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κυδώνια. Προσθέτουμε σταδιακά νερό και τα αφήνουμε να μισοψηθούν επί 1 ½ ώρα. Κατόπιν ρίχνουμε τα κυδώνια (αν θέλουμε με τη φλούδα) μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ψηθούν επό 30’ περίπου. Τα σερβίρουμε ζεστά, μόλις δέσει η σάλτσα.

Ομελέτα με μέλι ( Tiropatina)

0 σχόλια
Υλικά

500 ml γάλα
6 αυγά
3 κουτ. σούπας μέλι 
Τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα με το μέλι και τα αυγά μέχρι να γίνουν χυλός.
Τηγανίζουμε τον χυλό μέχρι να ψηθεί και πασπαλίζουμε με πιπέρι