Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008

Τσιπουρα με πατατες στο φουρνο

0 σχόλια

Υλικα

2 τσιπουρες

1/2 κιλο πατατες

1 λεμονι

                                                    1 φλ.καφε ουζο

                                                    1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο

                                                    1 ποτ.ελαιολαδο

                                                     αλατι,πιπερι

                                                     ριγανη,κυμινο

Εκτελεση

Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τις τσιπουρες.Πλενουμε επισης καλα τις πατατες,χωρις ομως να τις καθαρισουμε.Αλατοπιπερωνουμε τα ψαρια μας και αφου βγαλαμε τα εντοσθια,τοποθετουμε μεσα λιγο απο το μαιντανο και το υπολοιπο απο πανω.Απλωνουμε λιγο απο το ελαιολαδο πανω σε αυτα και ριχνουμε επισης πιπερι.Τα βαζουμε στο ταψακι με λιγο λαδι στον πατο.Πανω τους βαζουμε φετες απο το λεμονι οπως και στο εσωτερικο μαζι με το μαιντανο.Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.

Κοβουμε τις πατατες σε μπουκιες.Ριχνουμε απο πανω το υπολοιπο ελαιολαδο,το πιπερι,αλατι,ριγανη και το κυμινο.Ανακατευουμε και ριχνουμε στο τελος το ουζο.Τις βαζουμε κατοπιν σε μια γαστρα.Ψηνουμε στους 180 βαθμους ηια 30 λεπτα και λιγο πριν τα σερβιρουμε αφαιρουμε το καπακι απο τη γαστρα και το αφηνουμε στο φουρνο,αφου τον εχουμε σβησει πρωτα!

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

Καφες!!!

1 σχόλια

Ολοι λιγο πολυ ξερουμε την γνωστη παρασκευη του κλασσικου ελληνικου μας καφε..

Απλα ζεσταινουμε νερο στο μπρικακι μας και στη συνεχεια προσθετουμε τον αρωματικοτατο καφε μας!

Υπαρχει ομως ενας τροπος που μπορουμε να δωσουμε ενα ξεχωριστο αρωμα στον καφε,ελαφρυ χωρις να καλυψει την ηδη επιβλητικη μυρουδια του καφε!

Την ωρα που ζεσταινουμε το νερο για τον καφε.....προσθετουμε ενα μικρο κομματι σοκολατα μαυρη.Περιμενουμε να αρχισει να λιωνει σιγα σιγα και κατοπιν προσθετουμε τον καφε.Ανακατευουμε συνεχως για να μην κολλησει στον πατο η σοκολατα και μολις φουσκωσει ο καφες μας τον αποσυρουμε απο την φωτια....!

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Πρασινη σαλατα με κεφαλοτυρι Ευζωνων

3 σχόλια

Υλικα
Μερικα φυλλα σπανακι,μαρουλι και ροκα
Κεφαλοτυρι Ευζωνων

Για το ντρεσσινγκ:
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
μερικες σταγονες λευκο ξυδι
1 κουτ.γλυκου μελι
ριγανη,πιπερι

Εκτελεση
Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα λαχανικα μας και τα κοβουμε σε μεγαλα κομματια.Με το εργαλειο που καθαριζουμε πατατες κανουμε το ιδιο στο κεφαλοτυρι.Κατοπιν ανακτευουμε πολυ καλα τα υιλικα για το ντρεσσινγκ ωστε να ενωθουν σωστα και περιχυνουμε στη σαλατα.Στο τελος ριχνουμε και τις φλιδες απο το κεφαλοτυρι...

Κοκκινο πλιγουρι με λαχανικα

0 σχόλια

Υλικα
1 κουπα πλιγουρι
2 κολοκυθακια
7 μανιταρια πρωταθλητες
1 φυλλο δαφνης
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/2 ποτηρι κοκκινο κρασι
1/2 κουπα κατεψυγμενα λαχανικα (mix)
μισο κουτ.σουπας πελτε ντοματας
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
3-4 ποτηρια νερο
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
γλ.παπρικα,πιπερι

εκτελεση
Καθαριζουμε και κοβουμε σε κυβους τα μανιταρια.Κανουμε το ιδιο και για τα κολυθακια.
Σωταρουμε στο ελαιολαδο το κρεμμυδι μαζι με τα κολοκυθακια και λιγο μετα ριχνουμε και τα μανιταρια.Αφου μαραθουν ριχνουμε πιπερι και το πλιγουρι.Προσθετουμε και τον πελτε και ανακατευουμε συνεχεια.Σβηνουμε με το κρασι και αφηνουμε να παρει μια βραση και να εξατμιστει το κρασι.Κατοπιν ριχνουμε και το μισο νερο.
Οταν τραβιξει το φαγητο μας και το νερο ριχνουμε τα κατεψυγμενα λαχανικα μας και οπως επισης και το υπολοιπο νερο.Προσθετουμε κατοπιν την παπρικα και το φυλλο δαφνης.
Αφηνουμε να βρασει.Δοκιμαζουμε αν το πλιγουρι ειναι ετοιμο αλλιως προσθετουμε κι αλλο νερο αν χρειαστει.Γαρνιρουμε με το μαιντανο στο τελος στο πιατο.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Λουκανικα γαλοπουλας με φενοκιο και γλυκια σαλτσα σογιας

0 σχόλια

Υλικα

2 λουκανικα γαλοπουλας (κομμενα σε φετες μικρες)
μισο φενοκιο
2 κουτ.σουπας σησαμελαιο
μισο ματσακι μαιντανο
5 μανιταρια "πρωταθλητες"
δεντρολιβανο,αλατι,κυμινο
2 κουτ.σουπας γλυκια soy sauce

Εκτελεση
Σωταρουμε τα λουκανικα με το δεντρολιβανο στο σησαμελαιο για λιγα λεπτα μεχρι να ροδισουν.Κοβουμε σε μικρες ροδελες το φενοκιο και το προσθετουμε.Αφου μαραθουν τα υλικα μας ριχνουμε και τα μανιταρια.Ριχνουμε αλατι και το κυμινο.Αφηνουμε να παρουν μια βραση και σβηνουμε με τη σογια σως.Στο τελος ριχνουμε και το μαιντανο.Ανακατευουμε και ειναι ετοιμο!

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Φιλετο ψαριου με λαχανακια βρυξελλων

0 σχόλια

Υλικα

2 φιλετα ψαριου
10 λαχανακια βρυξξελλων περιπου
1 λεμονι
1 ματσακι μαιντανο
ελαιολαδο
ριγανη,αλατι,πιπερι,δεντρολιβανο
λιγο βαλσαμικο ξυδι


Εκτελεση
Καθαριζουμε και βραζουμε τα λαχανακια για περιπου 15 λεπτα(αν ειναι φρεσκα,αλλιως 5 λεπτα ειναι αρκετο).Ταυτοχρονως φτιαχνουμε μια μαριναρα για το ψαρι.Ριχνουμε σε ενα μπολ δηλαδη το πιπερι,λιγο ελαιολαδο,δεντρολιβανο,χυμο του λεμονιου και το μαιντανο.Αφηνουμε τα φιλετα στη μαριναρα για 30 λεπτα περιπου.
Ψηνουμε για 20-30 λεπτα περιπου το ψαρι στο φουρνο στους 150 βαθμους και λιγο πριν το τελος ριχνουμε τη μαριναρα.
Αφου εχει χυλωσει η μαριναρα μες στο ψαρι,αφαιρουμε προσεκτικα τα φιλετα και τα βαζουμε σε ενα πιατο μαζι με τα λαχανακια.Σαν τελευταιο βημα περιχυνουμε τη σαλτσα πανω απο τα λαχανακια.

Προσοχη τα λαχανακια ειναι αρκετα πικρα...μπορειτε να ριξετε λιγη ζαχαρη οταν τα βραζετε!

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Παστίτσιο με τονάκι

0 σχόλια

Υλικά
1½ πακέτο μακαρόνια
700 γραμ. τονάκι Αλοννήσου
2 κρεμμύδια ξερά
5 φρέσκιες ντομάτες
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
400 γραμ. τυρί μυζήθρα
1 ματσάκι μαϊντανό
πιπέρι
μπαχάρι
και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Διαδικασία

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση του παστίτσιου. Έτσι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Έπειτα, προσθέτουμε τον τόνο, μπαχάρι και πιπέρι και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν. Μετά, βάζουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Δεν βάζουμε αλάτι, γιατί ο τόνος είναι πολύ αλμυρός. Η γέμιση είναι έτοιμη μόλις δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια, για 5 με 7 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια ποσότητα μυζήθρα και στρώνουμε πάνω της τα μισά μακαρόνια. Στη μέση στρώνουμε την γέμιση και πάλι πάνω της, μακαρόνια και μυζήθρα.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς. Προσθέτουμε και το γάλα με αργούς ρυθμούς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το γάλα θα πρέπει να είναι χλιαρό, για να μην σβολιάσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τέλος βάζουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Δε σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά η μπεσαμέλ και να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα την στρώνουμε και αυτή στο ταψί. Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με τυράκι, για να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου.



ευχαριστω και παλι το Νηστικο Αρκουδι για την συμβολη τους.

Κεφτέδες με τονάκι Αλοννήσου

0 σχόλια

Υλικά
200 γρ. τονάκι Αλοννήσου
1 ψωμί
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι ούζο
1 λεμόνι
Λίγο αλεύρι
Κύμινο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και βάζουμε το ψωμάκι σε νερό, να μουλιάσει. Μετά παίρνουμε το τονάκι και το ματσίζουμε, δηλαδή το κομματιάζουμε με δύο πιρούνια. Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη μπασίνα τον τόνο, το κρεμμύδι, την ψίχα του ψωμιού (αφού το στραγγίσουμε καλά), το ούζο και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε τα τονοκεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις είναι έτοιμα, ραντίζουμε με το χυμό από λεμόνι και... όποιος πρόλαβε, τονοκεφτέ είδε!



ευχαριστουμε το Νηστικο Αρκουδι για την φανταστικη συνταγη!!

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

Κοκκινο Φρικασε με ροκα και μαρουλι

0 σχόλια

Υλικα

2 κρεμμυδια μετρια

3 ματσακια ροκα

3 ματσακια μαρουλι

1/3 ποτ.ελαιολαδο

2 κουτ.σουπας παστα πιπεριας

1 κουτ.σουπας πελτε

1/2 ποτ.ζωμο λαχανικων

δεντρολιβανο,πιπερι,μπαχαρι

Εκτελεση

Πλενουμε καλα τα λαχανικα μας κατω απο αφθονο κρυο νερο.Ψιλοκοβουμε και σωταρουμε το κρεμμυδι,ριχνοντας ταυτοχρονα και το μπαχαρι.Κατοπιν βαζουμε τη ροκα και το μαρουλι κομμενο σε μεγαλα κομματια μες στην κατσαρολα.Αφηνουμε για 5-10 λεπτα να μαραθουν τα χορτα μας.Διαλυουμε στο ζωμο τον λαχανικων τον πελτε και την παστα και σβηνουμε τα χορτα με αυτο.Στο τελος ριχνουμε το δεντρολιβανο και το πιπερι.Αφηνουμε για αλλα 10 λεπτα και σερβιρουμε.