Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2008

Καλες Γιορτες

1 σχόλια


Χρονια Πολλα σε ολους....
Καλη Χρονια
και ολα τα καλα του Αβρααμ και του Ισαακ!!
Ευτηχισμενο το 2009 !!

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

Κοτοπουλο x3

0 σχόλια


Εδω εχουμε 3 διαφορετικα ειδη παρασκευης κοτοπουλου

1) Κοτοπουλο με παστουρμα

1 φιλετο κοτοπουλο
4 φετες παστουρμα
1/2 μικρο κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες
ριγανη
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου βουτυρο ελαιολαδου

Αφου μαριναραμε το κοτοπουλο για περιπου 1-2 ωρες,το τυλιγουμε με τις φετες παστουρμα και το σωταρουμε στο βουτυρο μεχρι να παρει ενα ελαφρυ χρυσο χρωμα.Κατοπιν παιρνουμε ενα κομματι αλουμινοχαρτο,αλοιφουμε μια μικρη επιφανεια με το ελαιολαδο και βαζουμε πανω μερικες ροδελες κρεμμυδιου.Τοποθετουμε πανω σε αυτα το κοτοπουλο και τη ριγανη και απο πανω το υπολοιπο κρεμμυδι.Τυλιγουμε και ψηνουμε στο φουρνο για περιπου 25 λεπτα στους 180.


2) Τουρτα κοτοπουλου με φετα

2 φιλ. κοτοπουλου
70γρ.φετα
30γρ.κασερι
μιση κοκκινη πιπερια
λιγο ελαιολαδο
λιγο βουτυρο ελαιολαδου
παπρικα,δεντρολιβανο


Σωταρουμε τα φιλετα μας στο βουτυρο.Μολις ροδοκοκκινισουν τα αποσυρουμε απο τη φωτια.Απλωνουμε ενα μικρο κομματι αλουμινοχαρτο και αλοιφουμε την επιφανεια με το ελαιολαδο.Βαζουμε το ενα φιλετο,ριχνουμε παπρικα και βαζουμε τη φετα,τη πιπερια και το κασερι.Απο πανω τοποθετουμε προσεκτικα το αλλο φιλετο και πασπαλιζουμε με δεντρολιβανο.Το κλεινουμε καλα και φουρνιζουμε για 20 λεπτα περιπου στους 180-190.


3) Κοτοπουλο με πιπερια φλωρινης

1 φιλ.κοτοπουλο
1 πιπερια φλωρινης
μισο κρεμμυδι σε ροδελες
μιση πιπερια πρασινη σε λωριδες
λιγο ελαιολαδο
λιγο βουτυρο ελαιολαδου
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο


Σωταρουμε το φιλετο στο βουτυρο και μολις κοκκινισει ελαφρα το βγαζουμε απο τη φωτια.Στρωνουμε λιγο αλουμινοχαρτο και αλοιφουμε με το ελαιολαδο.Βαζουμε τα κρεμμυδια και απο πανω το κοτοπουλο.Βαζουμε και πανω απο το φιλετο τη πρασινη πιπερια.Οπως ειναι η πιπερια φλωρινης,την ανοιγουμε σαν να ειναι ενα φυλλο και τη βαζουμε πανω στο κοτοπουλο.Στο τελος ριχνουμε το μαιντανο και κλεινουμε το αλουμινοχαρτο.Ψηνουμε στους 180 για 25 λεπτα περιπου.



* για τη μαριναρα θα χρειαστουμε....ελαιολαδο,πιπερι,μουσταρδα και ριγανη

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Φουσιλι με μυζυθρα και ζαμπον

0 σχόλια

Υλικα
μισο πακετο φουσιλι
200γρ. ζαμπον
1 κουπα γλυκια μυζηθρα
1 μεγαλο κρεμμυδι
λιγο ηιλιελαιο
μισο ματσακι ανηθο
1 ποτηρι λευκο κρασι
2 κουτ.σουπας κρεμα γαλακτος
πιπερι,λιγο ζωμο λαχανικων
ριγανη


Εκτελεση
Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι.Το σωταρουμε στο ηλιελαιο.Μολις αρχισει να μαραινετε ριχνουμε τον ανηθο και το κομμενο σε κυβους ζαμπον.Το αφηνουμε να σωταριστει καλα εως οτου ροδισει αρκετα.Σβηνουμε με το κρασι.Ριχνουμε πιπερι και τη ριγανη και ανακατευουμε.
Κατοπιν βαζουμε και τη μυζυθρα και ανακτευουμε συνεχεια μεχρι να ενσωματωθουν ολα τα υλικα.Αφου παρει αρκετες βρασεις και αρχισει να χυλωνει,ριχνουμε και την κρεμα γαλακτος.Αφηνουμε να βρασει για περιπου 5 λεπτα και ειναι ετοιμο.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008

Σαλατα Νιτσε

0 σχόλια

Υλικα

1 κιλο κατεψυγμενα στρογγυλα φασολακια

2 μεγαλα κρεμμυδια

3 κουτ.σουπας ελαιολαδο

1 κονσερβα τονου σε νερο

ριγανη,αλατι,πιπερι,κυμινο

προαιρετικα λιγο ρεπανι

Εκτελεση

Αχνιζουμε τα φασολακια για λιγα λεπτα με λιγο νερο και το καπακι στην κατσαρολα.Κατοπιν τα στραγγιζουμε αφου δοκιμασουμε οτι ειναι ετοιμα και τα ποτιζουμε με τρεχουμενο κρυο νερο ωστε να κρυωσουν αρκετα.Μπορουμε να τα αφησουμε για περιπου 1-2 ωρες για να κρυωσουν καλα.

Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια και τα ριχνουμε και αυτα στα φασολακα.Ριχνουμε το ελαιολαδο,τη ριγανη και το αλατι.Στραγγιζουμε πολυ καλα τον τονο απο το νερο του και αφου τον κοψουμε σε μικρα κομματια μπουκιες,το ριχνουμε και αυτο μαζι με το πιπερι και το κυμινο στα φασολακια μας.Προαιρετικα αν θελουμε προσθετουμε και λιγο κοκκινο ρεπανακι...