Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Παστιτσιο λαχανικων

0 σχόλια

Υλικά
μισο πακετο σπαγγετι
1 κουπα αρακα
1 κουπα καροτα ψιλοκομμενα
1 κουπα πιπεριες ψιλοκομμενες
2 κουπες αποξηραμενα μανιταρια
3 αυγα
500 ml γαλα
1 κρεμμυδι
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
μοσχοκαρυδο
αλατι, πιπερι
2 κουπες περιπου αλευρι
1 κουπα ηλιελαιο


Εκτελεση
Βραζουμε τα μακαρονια και τα σουρωνουμε.Κατοπιν σωταρουμε τα κρεμμυδια με το καροτο,τον αρακα και τις πιπεριες.Αφηνουμε να παρουν μερικες βρασεις και τα αφαιρουμε απο την φωτια!
Φτιαχνουμε στη συνεχεια την μπεσαμελ....Ριχνουμε το ηλιελαιο και μολις ζεσταθει, προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι χτυπωντας το συνεχεια.Μολις αρχισει και "σφιγγει" το κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τα αυγα,αλατι,πιπερι,τα μανιταρια* με λιγο απο το νερο τους και το μοσχοκαρυδο.
Ριχνουμε 4 κουταλιες απο τη μπεσαμελ στα μακαρονια,τα ανακατευουμε και τα ριχνουμε στο βουτηρομενο ταψακι.Απο πανω ριχνουμε τα σωταρισμενα λαχανικα.Και στο τελος ριχνουμε και την υπολοιπη μπεσαμελ.
Ψηνουμε για 20-25 λεπτα στους 200 βαθμους


*τα αποξηραμενα μανιταρια τα βαζουμε για 1 ωρα σε ζεστο νερο πριν τα μαγειρεψουμε

Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Γαμηλιο Μενου

0 σχόλια

  • Ορεκτικά
1. Πικάντικη σαλάτα
2. Κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι (σαν ντολμάδες γιαλαντζί)
3. Φωλιές κανταιφιού με μανιτάρια και τόφου
4. Πιατέλα με 4 τυριά και τζατζίκι ή σως πάπρικας

  • Κυρίως πιάτα
1. Χοιρινά μενταγιόν με σώς εστραγκόν
2. Κοτόπουλο γεμιστό με βραστο αυγό
3. Μοσχαράκι κοκκινιστό

Συνοδευτικά
1. Ρύζι
2. Εμινσέ τηγανητά λαχανικά
3. Πουρές πατάτας ή αρακά
4. Τηγανητές πατάτες

  • Επιδόρπια
1. Πανακότα με κουλί βατόμουρου
2. Κεικ βανίλια με ζεστή σως μαύρης σοκολάτας
3. Κρέπες με γέμιση μπουγάτσας και φράουλες

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Σπανακόρυζο με λουκάνικα γαλοπούλας

0 σχόλια
Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. μαϊντανό
  • 2 φλ. ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • 2 λουκανικα βραστα γαλοπουλας


Εκτελεση
  1. Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι (τα καλά, πράσινα φύλλα). Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις ντομάτες
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ροδίστε τα κρεμμύδια στο λάδι. Ρίξτε το σπανάκι, τις ντομάτες, το μαϊντανό και αφήστε τα να σιγοψηθούν για 12-15' χωρίς να προσθέσετε νερό.
  3. Τραβήξτε με τρυπητή κουτάλα το μείγμα, αφήνοντας μόνο ένα λεπτό στρώμα στην κατσαρόλα. Ρίξτε μια ποσότητα ρυζιού, μετα ξανά σπανάκι, ξανά ρύζι και ξανά σπανάκι μέχρι να τελειώσουν. Δεν τα ανακατεύουμε για να διαχυθούν οι γεύσεις καλύτερα.
  4. Προσθέστε το αλατοπίπερο και νερό (περίπου 6 φλ.). Αφήστε το σπανακόρυζο να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 20' περίπου.
  5. Σωταρουμε τα κομμενα σε ροδελες λουκανικα για 3-4 λεπτα και κατοπιν τα σβηνουμε με το ηδη ετοιμο σπανακι
  6. Τα αφηνουμε να παρει 1 βραση και σερβιρουμε.