Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Σπαγγετι με χτενια

0 σχόλια


Υλικα:
1/2 πακετο σπαγγετι (σχετικα μεγαλο νουμερο)
15 χτενια (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΡΕΣΚΑ!!!)
1 ξερο κρεμμυδι
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
10γρ.πιπεροριζα (τζιντζερ)
4 κλωναρια μαιντανο
1 καροτο
μισο λεμονι


Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεμμυδι για πολυ λιγο στο ελαιολαδο και το κομμενο σε κυβους καροτο,ριχνουμε τα χτενια (αφου τα εχουμε πλενει καλα) και τα σκεπαζουμε ωστε να δημιουργηθουν υδρατμοι!!
Κατοπιν σβηνουμε με το κρασι,το λεμονι και ριχνουμε την πιπεροριζα.Αφηνουμε να σιγοβρασουν για λιγο.
Ταυτοχρονα βραζουμε τα σπαγγετι και 2 λεπτα πριν ειναι ετοιμα τα αφαιρουμε και τα ριχνουμε μεσα στα χτενια που ηδη εχουν αρκετα υγρα.Τα αφηνουμε με την σειρα τους να παρουν μερικες βρασεις και ειναι ετοιμα.
Πριν σερβιρουμε ριχνουμε το ψιλοκομμενο μαιντανο.

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Σουπα κολοκυθας με καρδαμο

2 σχόλια
Υλικά
500γρ.κολοκυθα
2 κρεμμυδια ξερα
2 καροτα
2 κουτ.σουπας αλευρι
2+1\2 ποτηρια λευκο (οχι ξηρο) κρασι
1 κουπα γαλα εβαπορε
μισο ποτηρι ηλιελαιο
20γρ.σπορους καρδαμου
αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο
λιγο βουτηρο


Εκτελεση
Κοβουμε την κολοκυθα σε μικρα κομματια (κυβακια).Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το σωταρουμε στο ηλιελαιο.Μετα απο 1-2 λεπτα και πριν αρχισει να "ψηνεται" το κρεμμυδι,ριχνουμε τα κομματια κολοκυθας για να σωταριστουνε μαζι με τα κρεμμυδια.
Κατοπιν πασπαλιζουμε το αλευρι και σβηνουμε με το κρασι...Συμπληρωνουμε με νερο ωστε να καλυθφουν τα υλικα μας.Στη συνεχεια "κοπαναμε" σε ενα γουδι τους σπορους του καρδαμου και τους ριχνουμε και αυτους.
Μολις μαλακωσουν αρκετα τα κομματια της κολοκυθας,αφαιρουμε την κατσαρολα απο την φωτια και περναμε απο μπλεντερ την σουπα ωστε να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Αφου τελιωσουμε με αυτο,ξανα βαζουμε τη σουπα στην κατσαρολα και συμπληρωνουμε με το γαλα,αλατι,πιπερι,βουτηρο και μοσχοκαρυδο.Αφηνουμε να παρει μερικες βρασεις και ειναι ετοιμο.

Υ.Γ.:..μες στη σουπα μπορουμε να ριξουμε (πριν σερβιρουμε) και σωταρισμενα κουκουναρια για extra γευση!!

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Σαλατα μπροκολο με μυζυθρα

2 σχόλια
Υλικα:
500γρ. μπροκολο
αλατι, πιπερι
100ml ζωμος βοδινος
200γρ. μυζυθρα μαλακη
120γρ. τυρι κιτρινο (κασερι)
μισο λεμονι


Εκτελεση
Βραζουμε το μπροκολο σε νερο και στο ζωμο βοδινου για τοση ωρα ωστε να ειναι βρασμενο αλλα να μη λιωνει οταν το χουμε στα χερια μας.
Αφου εχει βρασει το μπροκολο,το κοβουμε σε ανθους,ενω τα κοτσανια τα κοβουμε σε ισα μεταξυ τους κομματια.Αλατοπιπερωνουμε.
Κοβουμε σε ζαρια τα τυρια και τα ανακατευουμε ολα μαζι.Στο τελος προσθετουμε το λεμονι και σερβιρουμε...

Υ.Γ. Αν θελουμε μπορουμε να αφησουμε το μπροκολο να κρυωσει.Αλλοι παλι προτιμουν ζεστο..