Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Super θρεπτικη φακη!!

1 σχόλια

Υλικα
200γρ. φακη
4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
οσο νερο χρειαζεται
50 γρ. τονο σε νερο
1 φυλλο δαφνης
μπαχαρι
μισο ποτηρι σαλτσα ντοματας
λιγο ξυδι
λιγο ζαχαρη


Εκτελεση
Στην αρχη βραζουμε την φακη για λιγο.Κατοπιν τη σουρωνουμε και την βαζουμε στη φωτια με λιγο λαδι.Αφου στραγγισουμε καλα τον τονο,τον βαζουμε και αυτο να σωταριστει μαζι με την φακη για λιγα λεπτα.Ριχνουμε αλατι και πιπερι.Ριχνουμε τη σαλτσα να παρει και αυτη μια βραση και μετα το νερο με τα υπολοιπα υλικα.Αφηνουμε να βρασει για περιπου 15 λέπτα και απολαμβανουμε ενα γευμα για υπερηρωες!

Γρηγορα τυροπιτακια

1 σχόλια
Υλικα
3 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις
1 ποτ.νερο (αναλογως τη χρηση)
λιγο αλατι
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
50γρ.μυζυθρα ή φετα



Εκτελεση
Ανακατευουμε το αλευρι με το νερο και το αλατι.Παθουμε μεχρι να γινει μια ομοιομορφη μαζα και να ξεκολλαει απο τα χερια μας.Παιρνουμε και κανουμε μικρα μπαλακια και τα ανοιγουμε με τα χερια.Βαζουμε λιγο τυρι μεσα και τα κλεινουμε.Κατοπιν τα ξανα ανοιγουμε ωστε να γινουν σχετικα λεπτα.Μολις ζεσταθει το λαδι στο τηγανι,τα βαζουμε και τα ροδοψινουμε για μερικα λεπτα.
Επειδη ειναι πολυ ευκολα και γρηγορα μπορουμε να τα σερβιρουμε οπως θελουμε.
Μπορουμε να βαλουμε απο πανω μελι,καποια μαρμελαδα της προτιμησης μας ή ακομα και να τα κανουμε με σαλτσα ντοματα και βασιλικο.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Smoothie με τα χερακια μας!

2 σχόλια

Υλικα (2 ατομα)
3 μπανανες
μισο λεμονι
1 φλ.καφε γαλα εβαπορε
1 κουτ.σουπας μαρμελαδα φραουλα
πολυ παγο

Εκτελεση
Ευκολη και γρηγορη λυση για μια δροσιστικη ανασα μεσα στο ανυποφορο καλοκαιρι.Απλα αναμειξτε ολα τα υλικα σε ενα μπλεντερ και απολαυστε

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Cooking with Liquid Nitrogen - Ferran Adria and Harold McGee

1 σχόλια

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Μελι-Μουσταρδα

1 σχόλια
Υλικα
4 κουτ.σουπας μελι
10 κουτ.σουπας μουσταρδα ντιζον
20γρ.καρυδι τριμμενο
λιγο μαιντανο
αλατι,πιπερι
ηλιελαιο (οσο χρειαζεται)

Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα και στο τελος ενω συγχρονως ανακατευουμε,ριχνουμε το λαδι.
Συνοδευει αριστα τα ψητα και τις σαλατες...σε οσους αρεσουν οι ελαφρως γλυκιες σαλτσες